MOL Campus: digitalizáció a munkahelyen

MOL Campus alkalmazotti szemmel: digitalizáció a munkahelyen

 

A 120 méter magas, 28 emeletes irodaház összesen 2500 MOL dolgozó munkahelye. A MOL Campus 86 ezer négyzetmétere valóban hatalmas. Viszont szükség is volt ekkora térre, hiszen kilenc különböző irodából költöztették át a munkavállalókat az új székházba, hogy segítsék az alkalmazottakat a még hatékonyabb munkavégzésben és kooperációban. Egy ekkora komplexum harmonikus üzemeltetéséhez elengedhetetlen, hogy a kollégáknak fenntartott ügyintézési lehetőségek gördülékenyen történjenek. Ennek automatizációjában segít a Linistry rendszere is.

A Campus területén található egy service area, azaz egy olyan szolgáltatói tér, amely a munkatársak ügyintézését segíti. Itt sokféle szolgáltatást vehetnek igénybe a dolgozók, például felvehetik a kapcsolatot az IT-s, vagy HR-es kollégákkal. Azonban a szokásos back office lehetőségeken túl olyan ügyintézésekre is van lehetőség mint a Telekom előfizetések kezelése, flottakezelés, sőt még ruha/táska/cipő javító és tisztító szolgáltatás is elérhető. A Linistry szolgáltatása a Campus App dolgozói felületébe integrálódik és elkerülhető vele a sorbanállás. Ezen a felületen nem csak sorszámot tudnak húzni a dolgozók, de azt is nyomon tudják követni, hogy mikor kerülnek sorra. Így várakozás helyett hasznosan tölthetik az idejüket és elég a sorrakerülés pillanatában érkezni az ügyintézőhöz.

Milyen kihívásokkal járt egy ekkora iroda, és egy ilyen széles szolgáltatási kör digitalizálása, automatizációja?

A MOL Campus munkatársai számára a szolgáltatások széles köre érhető el az irodaház első emeletén. A kihívás az volt, hogy az épületben dolgozó 2500 alkalmazott egymás akadályozása nélkül, könnyedén hozzáférjen ezekhez.

Takács Gergely (MOL, Product Head) elmondta: “Több mint 60 különböző szolgáltatást üzemeltetünk házon belül, és ebből 28 digitális, tehát valóban szerteágazó a feladat. A szolgáltatások között van az IT ponttól kezdve, HR ügyintézés, Telekom pont, és még sok más szolgáltatás. Ehhez kerestünk egy olyan partnert, aki meg tudja valósítani, hogy egy mobilapplikáción keresztül a dolgozók az összes szolgáltatásra kényelmesen foglalhassanak időpontot.”

Az időpontfoglalás persze önmagában még nem elég egy ekkora iroda esetében, a Linistry digitális rendszere arról is tájékoztatja a munkatársakat, hogy várhatóan mikor kerülnek sorra. Így az esetlegesen elhúzódó ügyintézések sem vezetnek sorbanálláshoz.

De miért a Linistry-re esett a választás? “A Linistry már korábban bizonyított, a bankszektorban is sikeresen üzemeltet hasonló booking szolgáltatást.”nyilatkozott Takács Gergely.

Milyenek az üzemeltetéssel kapcsolatos tapasztalatok?

Ahogy bármilyen egyedi digitális megoldás esetében, úgy a MOL Campus szolgáltatásainak integrálása során is sok odafigyelést igényelt az indulás. Éppen ezért a Linistry csapata kiemelt figyelmet fordított a bevezetésre, amit Takács Gergely is kiemelt: „Az első két hétben gyakorlatilag 0-24-es supportot kaptunk. Ennek eredményeként egy olyan rendszer született, ami teljes mértékben az igényeinkre lett szabva, a Linistry pedig nagyon türelmesen és rugalmasan állt minden ötletünkhöz. Egy ennyire egyedi rendszer bevezetése során mindig lesznek váratlan kihívások, olyan szolgáltatások, amelyeket optimalizálni kell. De épp úgy jellemző az is, hogy az indulást követő problémák kezelése után jelentősen csökken a feladatok mennyisége: „… ezeket a szolgáltatásokat folyamatosan adjuk át üzemeltetésre, tehát vonódunk ki a napi operációból, hogy az új fejlesztésekre tudjunk koncentrálni– emelte ki Takács Gergely.

Előző bejegyzés
MediaMarkt
Következő bejegyzés
MOL Campus – Skydeck